tiistai 17. helmikuuta 2015

Satutko tietämään Omega-3:sta mitään ehkäisevää?

Oletko ainoa ihminen jonka et erityisesti tiedä Omega-3:sta mitään ja miten se vaikuttaa? Otin tästä jotenkin selvää Omega-3:sta lisätietoa ja miksi jotkut on ryhtynyt syömään niitä, suosittelen aloittamaan heti ja varmasti huomaat vaikutuksen! ;-)

Omega-3 voi ehkäistä monen vaivaa eli aivoihin,sydämeen, hermostoon ja sepelvaltimoihin:

  • Masenukseen
 Voi parantaa mielialaa ja ehkäisee masennusta. Tutkimuksen mukaan Omega-3 voi suurina annoksina vähentää masennuslääkkeiden tarvetta.
  • Nivelkipuihin
 Joka lievittää nivelkipuja ja sekä ehkäisee nivelten jäykkyyttä. 
  • Alzheimerin tautiin
Lähes 20% aivojen rasvasta on kalaöljyä. Syömällä usein kalaa voi pienentää pelätyn Alzheimerin taudin riskiä ja suurimmat kalaöljyannokset voi ehkäistä Alzheimerin varhaisvaiheen puhkeamista.
  • Silmäpohjan ikärappeumaan
Yli 65- vuotiaiden näkökyky heikkenee ja sitä ei voi parantaa mutta sitä voi ennaltaehkäistä.Tutkimuksen mukaan omega-3-rasvahapot voi vähentää silmäpohjan ikärappeumia jonkinlaisia riskejä ja EPA-rasvahappo ehkäisee verkkokavon verisuonten sairaalloista uudiskavua.
  • Huonon verenkiertoon 
Omega-3 kalaöljy ohentaa verta ja estää sen paakkuutumisen.
  • Korkeiseen verepaineseen
Jos syö runsaasti omega-3:sta, niiten saamisessa se laajetaa verisuonia ja auttaa vähentämään verenpaineitta.
  • Sydänveritulpaan
Kalaöljy pienentää veritulpan vaaraa. yksi tai kahden kapseleilla tiivistettä päivässä puolittaa äkillsen sydänkuolean riskiä ja auttaa ehkäisemaan rytmihäiriössä.
  • Synnytyksen jälkeiseen masennukseen
 Vastasynnyttäneillä äideillä, jotka eivät ole syöneet kalaa raskausaikana ja joka on lisääntynyt synnytyksen jälkeen masennukse riskiä.
  • Rypyjen ja ihojen ikääntymiseen
 Omega-3-rasvahapot ehkäisee tulehduksen ja tekee ihosta sileämmät ja kimmoisamman.
  • Psoriasikseen
 Psoriasis on ihon tulehdustila,jonka omega-3-rasvahapot voivat vähentää ja lievittää. Oireiden lievittämiseen tarvitaan vähentään 3 00 mg:n annosta kalaöljyä päivittäin.
  • Astmaan ja allergioimiseen
 Moneille tulevilla äidillä on astma tai allergia, joista kannatta syödä säännöllisesti kalaa koko raskauden ajan ja se voi pienentää laspen riskiä saada näitä samoja sairauksia. Tärkeintä myös syödä enemmän kalaa, sitä parempi.
  • Diabetekseen
 Useimmilla tai muutamilla ihmisillä on diabetes jolla on veressä erittäin paljon triglyseridejä eli rasvaa,joka lisää verisuonten kalkkeutumista ja veritulpan riskiä. Kalaöljyt vähentää merkittävästi veren triglyeridejään.
  • Kuukautiskipuihin
 Jos et sattunut tietämään että kuukautisten pysyvät kurissa syömällä säännöllisesti kalaa tai kalaöljykapseleita. Omega-3-rasvahapoista muodostuu merkkiaineet eivä supista kohtua mutta ehkäisee kivuliaita kramppeja.
  • Ennenaikaiseen synnytykseen.
Täytyy ehdotomasti muistaa kahden viimeisen raskauskuukauden aikana nautia kalaöljyä. Raskaudessa kestää keskiäärin 4 vuorokautta pitenpää ja vastasyntyneen lapsen syntymäpaino on 100 g suurempi.
  • Kasvattaa lihaksia
Usko tai älä! Omega-3:lla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia ja tosiasia on,että se voi jopa vaikuttaa lihaskasvuun. Tämä kävi ilmi vuonna 2011 tehdyssä tutkiuksessa. Siinä koehenkilöt saivat omega-3-lisää kahdeksan viikoa ajan,jonka jälkeen heille annettiin infuusiona amiohappoja ja insuliinia proteiinisynteesin mittaiseksi. Infuusio kiihdytti proteiinisynteesiä omega-3-kuurin jälkeen enemmän kuin lähtötlanteessa.
 Kuva: Pinteres Teksti: Kuntoplus ja Fitnesstukku Magazine - See more at: MyCosmo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6 ideaa Venetsialaisjuhlan järjestelyyn

 Venetsijaisia eli kesän päättävä veden, tulen ja valon juhlaa. Juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina.   Jos haluat järjestää ikimuistoise...